Pogumno je poiskati pomoč ...Psihoterapija vam pomaga bolje razumeti sebe ter odpraviti tiste težave in motnje, ki vas ovirajo, da bi zaživeli kakovostno.

Pomaga vam, da se notranje umirite, bolje izkoristite svoje potenciale in vzpostavite
boljše odnose, tako na zasebnem kot na delavnem področju.

Psihoterapija je proces zdravljenja in učenja, ki se dogaja v terapevtskem odnosu.


V varnem, sočutnem okolju boste slišani, razumljeni in sprejeti.


Če imate še več vprašanj lahko

izpolnete kontaktni obrazec na desni, mi pišite na e-mail marija.remskar@psihoterapija-mr.si
ali me pokličite na 040 311 602 med 9. in 18. uro.Zadnje objave iz bloga:

30. september 2016
Kaj podpira našo samopodobo?
O samopodobi in samozavesti je bilo napisanih že nešteto strokovnih, pa tudi manj strokovnih člankov. Če vtipkamo besedo v Google, nas zaboli glava. Pa v resnici vemo, kaj je samopodoba?
Več »


31. avgust 2016
Pod eno streho
V naši prelepi deželi mladi zelo težko dobijo stanovanjski kredit. Če pa ga že dobijo, se zakreditirajo za 30 let. Stanovanje sicer lahko najamejo, vendar so najemnine pogosto previsoke za njihov žep, poleg tega pa se pri nas najem stanovanja pogosto enači z metanjem denarja skozi okno. 
Več »


21. julij 2016
4 vzroki za razpad zveze
Ko ženin in nevesta vsa sijoča dahneta vsak svoj da, si najbrž niti v grdih sanjah ne predstavljata, da se bosta čez 6 let vsa skrušena srečala na sodišču in podpis
ovala ločitvene papirje.
Več »

17. junij 2016

Primož se odloča za psihoterapijo
Primož je dolgo zbiral pogum, preden je poklical psihoterapevtko in se naročil na uvodno srečanje. Da pa je lahko naredil ta korak, je moral najprej premagati številne dvome, predsodke in strahove.
Več »

27. maj 2016
Prisluhnite svojemu telesu
Kdaj ste nazadnje plesali, ne da bi zraven razmišljali o korakih in se le prepustili ritmu? Morda tekli, plavali, šli na masažo, se ljubili … skratka v polnosti čutili svoje telo? Več »
 
24. marec 2016
Recite jamranju stop!
Slovenci imamo jamranje v genih. Ta lastnost je najverjetnje kulturnozgodovinsko pogojena, saj  kot “narod hlapcev”  nismo imeli kaj dosti možnosti odločanja in tako nam je ostalo le jamranje. Samo če se ozremo na slovensko literaturo s Cankarjem na čelu, nam kmalu postane jasno, da kot narod nismo ravno zgled optimizma, življenjskega elana in akcije. Več »

9. marec 2016
Strah pred intimo
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili s čustveno nedostopnim partnerjem? Potem verjetno poznate
bolečino, ki jo prinese nezmožnost resnične bližine z ljubljeno osebo. Vedno se nekako izogne pogovorom o čustvih oziroma o vajinem odnosu, najsi bo to s humorjem, jezo, kritiko ali kakšno drugo strategijo za ohranitev čustvene distance. Več »


13. januar 2016
Otožni januar
 Globoko smo že zakorakali v januar. Kako se počutite? Če je vaš odgovor v redu, potem sem zelo vesela za vas. Če pa ste nekoliko otožni, črnogledi in imate manj energije kot sicer, potem vedite, da je to nekaj normalnega. Profesor Carry Cooper iz Univerze v Lancastru je takšne mračne občutke poimenoval akutni postpraznični depresivni sindrom. Več »


30. december 2015
Na skrivaj nesrečni

Nekoč sem se udeležila izobraževanja iz partnerske terapije, kjer je bilo rečeno:

“Tretjina parov je srečnih, tretjina se jih razide, tretjina pa je na skrivaj nesrečnih.”

Ta domislica se mi zdi posrečena in kar točna. Ampak zakaj bi nekdo vztrajal v odnosu, ki ga onesrečuje? Več »


17. december 2015
Vzemite praznike v svoje roke

Že izraz veseli december v ljudeh prebuja neko pričakovanje. Vsakič znova. Tudi, če imamo lanskega v slabem spominu, na tihem upamo, da bo letos morda drugače. In potem smo vedno znova razočarani. Ni problem v upanju, tega nujno potrebujemo. Problem je v tem, da ga polagamo v druge ljudi. Upamo, da se bodo drugi spremenili. Ne bi raje začeli pri sebi in se vprašali, kaj lahko letos mi naredimo drugače? Več  »20. november 2015
Čez 30 in pri tastarih
Ste gledali to komedijo? Tripp (Matthew McConaughey) je fant, ki pri 35 še vedno živi doma. Zakaj? Ker mu je pri starših pač lepo. Ima lepo sobo in vse ugodnosti hotela mama. Gre za čednega, izobraženega fanta z ljubečimi starši, ki končno skleneta, da je že čas, da odleti iz gnezda. Zato najameta privlačno dekle-motivatorko (Sarah Jessica Parker) v katero naj bi se sin zaljubil in se posledično odselil od doma. Več »

6. november 2015
O tesnobi

»Tesnoba je neprijetno občutje telesne in psihične napetosti in zaskrbljenosti, usmerjeno na prihodnost« (Erzar 2007, 75). Ko smo tesnobni, se pogosto počutimo utesnjene, stiska nas v prsih. Latiski izraz za tesnobo-anksioznost izhaja iz glagola angere, ki pomeni stiskati. Več »


22. oktober 2015
Kaj v resnici potrebujem?
Do popolne postave v 10 korakih. Najnovejši iPhone na voljo tudi pri nas. Energijska ploščica za zaposlene mame, ki nimate časa za zajtrk. Proteini za privlačne mišice. 10 nasvetov za boljši seks. Ne prezrite potenciala vašega otroka – angleščina za dojenčke od štirih mesecev dalje. Recite gubam NE z revolucionarno anti-age kremo. Popeljite se z novim ... in spremenil vam bo življenje. Zdaj tudi na leasing ... Več »

 

Prijavite se na
uvodno srečanje
ali mi pošljite vaše vprašanje.

 
Ime in priimek:*
 
 E-mail:*
 
 Telefon:
 
 Sporočilo:*
 
 
 Vaši podatki nam služijo zgolj za našo evidenco.