Alja Stvarnik

  • Stvarnik, A. (2012). Psihološki problemi parov ob soočanju z neplodnostjo – Stres zaradi neplodnosti in spremljanje dinamike neplodnega para. V J. Vogrinc, I. Devetak (ur.), Sodobne teme na področju edukacije (str.  141 – 155). Ljubljana: Pedagoška Fakulteta.
  • Stvarnik, A. (2012). V Mindfulness and Positive Psychology, APsyA 2012. V Kartasasmita, S., Sarlito, W., Sarwono, Chok Hiew (ur.), Razbijanje tabuja neplodnosti v luči pozitivne psihologije – Pilotni projekt »Psihološka pomoč neplodnim parom v procesu relacijske družinske in zakonske terapije«:[Shattering The Tabu Of Infertility In Perspectives Of Positive Psychology – Pilot Project » Psichological Assistence For Infertile Couples In The Proces Of Relational Family And Marriage Therapy«] (str. 155-170). Jakarta: Tarumanagara University.
  • Stvarnik, A. (2012). Razbijanje tabuja neplodnosti v Sloveniji – Pilotni projekt »Psihološka pomoč neplodnim parom v procesu relacijske zakonske in družinske terapije« – vzpostavljanje družbenega dialoga. V A. Hrast, M. Mulej, S. Kojc (ur.), Inoviranje kulture za več družbene odgovornosti – kot pot iz socio-kulturne krize : zbornik prispevkov (optični disk poglavje E/2). Maribor: IRDO.

Zakonska in družinska terapevtka

Specialistka zakonske in družinske terapije

Po izobrazbi sem doktorica znanosti iz področja zakonske in družinske terapije, specialistka zakonske in družinske terapije, diplomirana univerzitetna filozofinja, in družinska mediatorka. Po naravi optimistka, ki le redko podvomim v dobro naravo človeka. Verjamem v človekov neizmeren potencial po samozdravljenju in možnosti spreminjanja, če le gre, na bolje!

Maja 2017 sem obranila doktorsko disertacijo iz področja psihološke pomoči neplodnim parom v procesu relacijske zakonske in družinske terapije, ki sem jo od leta 2009 snovala pod mentorstvom terapevtke in profesorice dr.Tanje Repič Slavič na TEOF UL in delavnim mentorstvom dr.med. Martine Ribič Pucelj na oddelku za reproduktivno medicino UKC Ljubljana. Specializacija iz vsebin vezanih na psihološko spremljanje ob izzivih reproduktivnega duševnega zdravja in neprostovoljnem življenju brez otrok mi pomaga pri organizaciji terapevtskega dela s posamezniki/posameznicami, pari in skupinami, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi plodnosti.

Kot zakonska in družinska terapevtka delujem od leta 2008. Prizadevam si zagotavljati visok nivo izvajanja navedenih storitev, pri čemer mi redna strokovna izobraževanja, izpopolnjevanja in aktivna udeležba na domačih in mednarodnih kongresih in izobraževanjih omogočajo izmenjavo dobre prakse in nadgradnjo strokovnega znanja. Terapije izvajam po modelu relacijske družinske terapije, v delo pa integriram tudi tehnike in znanja drugih pristopov (pozitivne psihologije, čuječnosti, raziskovalnega pogovarjanja…).

Terapevtsko delo opravljam pod redno supervizijo. Pri delu sem zavezana etičnemu kodeksu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in terapevtske stroke.

VEČ O MENI

Imate še več vprašanj, si želite pogovora v diskretnem in varnem okolju?

Izpolnite kontaktni obrazec, nam pišite na e-mail info@psihoterapija-mr.si, ali nas pokličite na 040 311 602 med 9. in 20. uro.