Supervizija

Supervizija v psihoterapiji je proces, v katerem se terapevt srečuje s supervizorjem (izkušenejšim terapevtom), da bi ga ta podprl pri njegovem delu s klienti. Namen supervizije je izboljšati terapevtske veščine, povečati zavedanje terapevta o njegovem delu in mu nuditi oporo pri obravnavi zahtevnih kliničnih primerov. Supervizija je ključni del kontinuiranega poklicnega razvoja terapevta in dobra preventiva pred izgorelostjo. 

Komu je supervizija namenjena?

Namenjena je vsem, ki delujejo v poklicih pomoči, torej psihoterapevtom, svetovalcem, socialnim delavcem, humanitarnim delavcem, medicinskemu osebju in drugim.

Glavni cilji supervizije v psihoterapiji so:

 • Refleksija:
  Terapevt lahko razmisli o svojih terapevtskih odločitvah, tehnikah in pristopih ter preuči, kako so vplivali na klienta. To omogoča boljše razumevanje lastnih terapevtskih procesov.
 • Učenje:
  Terapevt lahko pridobi nove spretnosti, tehnike in strategije za delo s klienti. Supervizor lahko deli svoje bogate izkušnje in znanje.
 • Podpora:
  Supervizija zagotavlja terapevtu prostor za izražanje svojih čustev, dvomov in stisk, ki se lahko pojavijo pri delu s klienti. Supervizor lahko nudi podporo in razumevanje ter pomaga pri obvladovanju stresa.
 • Etika:
  Supervizor pomaga terapevtu razumeti in slediti etičnim smernicam in standardom v psihoterapiji ter prepoznati morebitne etične dileme.

Dr. Andrej Omulec,
Zakonski in družinski terapevt, Supervizor

Supervizija v psihoterapiji je obvezna v mnogih državah in zahteva redno srečevanje s supervizorjem, običajno na tedenski ali mesečni ravni. Ta proces prispeva k izboljšanju kakovosti terapevtskega dela, varnosti klientov ter profesionalnemu razvoju terapevta.

Kaj se pričakuje od supervizantov in supervizorja?

 • Od supervizantov se pričakuje doslednost in odgovornost do uporabnikov, ki je v skladu s kodeksom etičnih načel socialne zbornice in njenimi zahtevami za delo z uporabniki. Prav tako je pomembno, da se držijo dogovorov, točnosti prihodov na srečanja, imajo odgovornost do zaupnosti podatkov in so pripravljeni na samo srečanje.

 • Supervizor nudi možnost prostora za izvajanje supervizij, skrbi za resno, odgovorno izvajanje supervizij, je v pripravljenosti v primeru nepredvidljivih situacij ter skrbi za dobro delovno alianso posameznika in skupine.

Organizacija izvedbe supervizije

Supervizija lahko poteka na naših lokacijah; v Ljubljani in v Murski Soboti ali na vaši lokaciji.

Cena supervizije

Cena ene ure individualne supervizije je 60 eur, cena skupinske pa je odvisna od števila udeležencev in se giblje med 30 in 40 eur na posamezno srečanje (90 min)

Supervizija ne nadomešča psihoterapije.

Kontaktirajte nas

  Vpišite osebne podatke, da vas lahko kontaktiramo

  Na kakšen način se želite udeležiti srečanja?

  Kateri termini vam bolje ustrezajo?

  Prosimo, na kratko opišite vaš razlog za kontakt.

  Obrazec bo poslal vaše ime / podjetje,e-poštni naslov,zadevo ter vsebino sporočila na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

  Imate še več vprašanj, si želite pogovora v diskretnem in varnem okolju?

  Izpolnite kontaktni obrazec, nam pišite na e-mail info@psihoterapija-mr.si, ali nas pokličite na 040 311 602 med 9. in 20. uro.