Partnerska psihoterapija

Partnerska psihoterapija ponuja varno zavetje, kjer lahko obnovite stik in ponovno odkrijete globino vašega odnosa. Z empatičnim pristopom in strokovnim vodenjem vam pomagamo razpletati vozle nesporazumov in graditi mostove razumevanja. Skupaj bomo raziskali poti k izpolnjujoči povezanosti, kjer se ljubezen in spoštovanje lahko ponovno razcvetita.

Ko smo zaljubljeni je vse enostavno in lahkotno, ker hormoni delajo za odnos. Ko pa se hormoni umirijo, moramo za odnos začeti delati sami. To pa je ob vseh vsakodnevnih obremenitvah včasih zelo težko. Usklajevati moramo službo, skrb za otroke, morda za ostarele starše, gospodinjstvo itd. Zato ob tem norem tempu težko najdemo čas zase in za odnos. Kar pa lahko vodi v odtujenost in občutek osamljenosti.

Partnerska psihoterapija

Partnerska terapija je namenjena partnerjema:

 • ki sta se odtujila, izgubila stik,

 • se ne znata več pogovarjati,

 • se vrtita v začaranem krogu obtoževanj,

 • sta izgubila zanimanje drug za drugega,

 • imata težave v spolnosti,

 • se je v odnosu pojavila nezvestoba,

 • se ne strinjata glede vzgoje otrok ali druge pomembne teme,

 • se soočata z boleznijo (fizično, psihično),

 • se spopadata s posledicami travme,

 • sta se znašla na prelomnici,

 • bi se rada razšla na spoštljiv in odgovoren način …

V intimnem odnosu si vsak želi biti ljubljen, slišan, razumljen in sprejet, kar pa je nemogoče, če med partnerjema ni stika. Če te naše osnovne potrebe v odnosu niso zadovoljene, postanemo jezni na partnerja in zagrenjeni, kar pa vodi v nenehne konflikte in v vse večjo odtujenost. Partnerjema se včasih zdi, da govorita dva različna jezika in se nikakor ne moreta sporazumeti. Tako se vrtita v krogu vedno istih obtoževanj. Počutita se ogoljufana, ker se jima zdi, da partner ni več oseba, v katero sta se zaljubila. Kar ju je na začetku pri drugem privlačilo, ju zdaj odbija …

Partnerski terapevt tu nastopi v vlogi prevajalca sporočil, ki paru z veliko mero sočutja pomaga začutiti in razumeti drug drugega. Namen partnerske terapije ni držati para skupaj za vsako ceno, ampak jima dati prostor, kjer bosta lahko začutila najprej vsak sebe in nato drug drugega ter bila skupaj ranljiva, brez obramb.

Imate še več vprašanj, si želite pogovora v diskretnem in varnem okolju?

Izpolnite kontaktni obrazec, nam pišite na e-mail info@psihoterapija-mr.si, nas pokličite na 040 311 602 med 9. in 20. uro.

Kontaktirajte nas

  Vpišite osebne podatke, da vas lahko kontaktiramo

  Na kakšen način se želite udeležiti srečanja?

  Kateri termini vam bolje ustrezajo?

  Prosimo, na kratko opišite vaš razlog za kontakt.

  Obrazec bo poslal vaše ime / podjetje,e-poštni naslov,zadevo ter vsebino sporočila na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

  Brezplačni e-priročniki

  Kako okrepiti samospoštovanje

  PRENESI

  Kako se lahko postavim zase?

  PRENESI

  Kako izboljšati komunikacijo s partnerjem?

  PRENESI

  Ločujeva se, kaj pa
  otroci?

  PRENESI
  NAJDI ŠE VEČ PRIROČNIKOV